Keymetrics

Nya iPhone 6S och 6S Plus släpps den 9 september, här är listan på alla nya funktioner

Apple förväntas offentliggöra sina nya iPhones den 9 september och rykten om hur de nya telefonerna kommer att se ut och vilka nya funktioner som släpps har surrat i flera månader. Apples utmaning är nu att bygga in tillräckligt heta funktioner som är attraktiva nog för att fresta nuvarande iPhone 6-ägare att byta. Här är listan.

Det handlar om iPhone 6S och 6S Plus (och möjligen en ny Apple TV också).

Nyheterna enligt VentureBeat:

Force Touch
Force Touch är en ny typ av navigeringsverktyg med automatisk vägbeskrivning och en hel meny av features som mappar mot en viss del av innehållet, till exempel en låt i Apple Music.

Snabbare processor
Enligt ryktena har de nya lurarna Apples nya A9-processor, som sägs vara betydligt snabbare än chipen i nuvarande iPhone 6 – och hela 2 GB RAM-minne. Det här är relevant för den som spelar spel och videostreamar mycket med sin iPhone.

Bättre kameror
iPhone 6 har idag en 8-megapixel-kamera, men de nya telefonerna kommer antagligen att få en 12-megapixel-kamera vilket ger ljusare och klarare stillbilder och krispigare video.

HD-video
I dag kan iPhoneanvändare filma 1080p-video. Med den nya kamerasensorn på iPhone 6S kan vi filma i HD (4K). För många vardagsanvändare blir skillnaden inte så stor eftersom det behövs särskilda skärmar för att titta på videoklipp av så hög kvalitet.

Krispigare display
Bilderna och videon kan komma att se bättre ut när de visas på själva telefonen. Det kan bero på att Apple enligt ryktena jobbar på att ta fram med en mycket ljusare OLED-skärm.

Bättre radiomottagning
Varje ny iPhone har fått en uppgradering av cell-radio-funktioner, och det får troligen iPhone 6S också.

Tåligare hårdvara
Vem minns inte ”Bendgate” vid släppet av iPhone 6? Det ryktas att Apple har stärkt metallen i den inre väggen på iPhone 6S bakplatta, särskilt runt volymknapparna som är den plats där iPhone 6 kan böja sig idag. Skruvarna som håller ihop allting är också på andra platser inne i telefonen i de nya versionerna.

Fler nya färger
Och till slut så tror VentureBeat att de nya 6S kommer i två nya färger: Rose Gold och en mörkare nyans av Space Gray.

(Bilden på prototypen är från Business Insider)

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Adobe drar igång nya projekt