Keymetrics

GfK planar ut

GfK har planat ut med en organisk tillväxt om endast 0,3 procent under första halvan av 2015.

Dock har försäljningen ökat med 7,1 procent vilket resulterade i 747,2 miljoner Euro in i bolaget. Enligt bolagets VD Matthias Hartmann kommer försäljningen att öka under andra halvan av året.

Alla geografiska regioner förutom Norden hade en organisk tillväxt där Sydamerika och Asien ökade mest.

Matthias Hartmann kommenterade resultatet med ”We achieved slight organic growth in the first six months and improved our adjusted operating income. We are expecting a pick-up in sales in the second half of the year, in particular from large audience measurement contracts that we have already won. We remain firm in expecting to reach our guidance this year’. GfK reiterated its guidance for the full year, expecting moderate organic growth and a margin of between 12.4 and 12.8 percent”.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Medieinvesteringarna rasar över 6 procent