Keymetrics

Endast 2 procent köper vid deras första besök på en webbplats – e-handlarnas ultimata infografik

Du ser en produkt som marknadsförs på TV, du letar efter det du är ute efter på nätet. Sedan köper vi produkten utan att göra någon ytterligare forskning? Det är inte så enkelt, endast 2 procent av kunderna köper på deras första besök på en webbplats.

Beteendet är inte längre en enkel traditionell marknadsföring tratt, kundens väg till köpet har blivit mer av en slingrande väg, med många fler punkter för inresa och utresa.

Det är idag svårare än någonsin tidigare att följa kundens resa på grund av alla nya marknadsföringskanaler, från TV reklam till pay-per-click på nätet och sociala medier. Just därför är det svårare för företag att förstå precis vad som gör en kund klickar på köp och vilken resa de har haft innan.

Denna infografik kan kanske vägleda dig en del i den nya kundresan…

E-handel

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!