Keymetrics

Adobe lanserar verktyg så att alla skall kunna bygga och publicera sin egen app utan att behöva koda

Alla vill bygga en egen app, men ingen vill gå igenom det hårda arbetet att koda den. Vilket är skälet till att det finns drygt 500 olika onlinetjänster för att bygga en app. Som alla gör det möjligt att skapa, publicera och underhålla din mobila app.

Problemet är att de flesta publiceringsverktygen inte håller måttet, tyvärr. Därför ger sig Adobe in i kriget om med publiceringsverktyg så att alla skall kunna bygga sin app utan behöva koda.

”Många av de mobila lösningarna för att bygga sin app superförenklade och mallbaserade”, säger Nick Bogaty, ansvarig för digital publicering på Adobe. ”Du får en app … men nivån för att hålla koll är mycket begränsad och erfarenheterna från slutanvändaren är ganska eländiga. – Vårt mål är att göra en produkt där företagen designers kan skapa en upplevelse som är i harmoni deras varumärke … det görs inte i en korvfabriks app-verktyg” Kommenterar Nick till Venturebeat.

Adobe har skapat och lanserat en egen infrastruktur för app byggande där låter designers enkelt kan bygga och lansera sina egna appar. Det är kopplat till företagets omfattande infrastruktur för digitalpublicering, så att app byggare kan publicera sitt innehåll både på webben och sina mobila appar samtidigt om de vill, som ändå skapar native appar med native användarupplevelser, säger Bogaty.

För tillfället är det ganska begränsat till vad du kan förvänta dig designers kan skapa: innehåll och bilder.

I grunden är det ett web content management system (CMS) som är anpassat till mobil, med förmågan att bygga runt innehållet. I slutändan vill Adobe binda det till sitt professionella infrastruktur för app byggande, som drivs av PhoneGap, vilket möjliggör inte bara innehåll utan även interaktivitet och, i brist på ett bättre ord, det som gör saker för upplevelser som bara verkliga programvaror kan leverera.

”Just nu kan du förlänga dessa program med HTML,” säger Bogaty. ”Vi tittar på att låta våra kunder att skapa anpassad kod i PhoneGap och sedan lägga till det i Adobe Digital Publishing appar.”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Greta Thunberg lockar fler än Leonardo DiCaprio