Keymetrics

Swish tar marknaden med vips

Swish har tagit Sverige med storm och vuxit till att bli ett vedertaget sätt att överföra pengar mellan privatpersoner och företag. Även om du försöker hålla dig ifrån denna utveckling är det numera svårt att smita ifrån att dela på krognotan.

Det går fantastisk bra för mobilappen Swish! Swish är en mobil betalningstjänst för privatpersoner och företag som används av tre miljoner svenskar. Användarna swishar pengar till varandra via mobilnumret och pengarna överförs omedelbart till mottagarens konto. Swish är ett samarbete mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund samt
Swedbank och Sparbankerna.

”Att ”swisha” har blivit ett vedertaget begrepp för många svenskar. ”Sedan lanseringen har vi sett en konstant ökning med i genomsnitt 100 000 nya användare per månad och vi ser inga tecken på avmattning”, säger Henrik Bergman, ordförande i GetSwish AB i deras senaste pressmeddelande.

Swish i siffror:

  •  I juni 2015 var antal privata användare 3 miljoner
  • I juni 2015 ökade antalet privata användare med över 170 000, vilket innebär över 5 600 nya användare per dag, eller knappt fyra nya användare i minuten.
  • De senaste 17 månaderna har det tillkommit mer än 100 000 nya Swish-användare per månad.
  • I juni 2015 swishade svenskarna för över 3,6 miljarder kronor, ca 120 miljoner kronor per dag.
  • Under 2015 har det genomförts drygt 28 miljoner betalningar.
  • I juni 2015 var antalet betalningar över 6 400 000, vilket motsvarar i snitt 215 000 per dag, nästan 9 000 betalningar i timmen, eller
    drygt 150 betalningar i minuten.

Bildkälla: Getswish Youtubekanal, fakta hämtades från pressmeddelande 07/07/2015

PS. Jag kollade på Svenska Akademien ordlistan men hittade inte verbet ”swisha” bland nykomlingar. Kanske dags?

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Life of Svea anlitar Wednesday Media Group för säljet