Keymetrics

Mobil hälsa växer sakta men säkert

Industrin för mobil hälsa fortsätter att öka med appar och mjukvara för wearables, smarta fjärrövervakningsverktyg och mobila sensorer. Framväxten av Internet of Things (anslutna prylar) och M2M öppnar upp helt nya användningsområden både för gemene man men också för hälso- och sjukvårdspersonal.

Även snabba och tillgängliga mobilnät bidrar till att sjukvården kan diagnostisera, övervaka och kommunicera med patienter i allt högre hastighet och med oslagbar effektivitet.

Förutom bredband och innovation så driver billiga och tillgängliga smartphones trafik till app-stores där det finns hundratusentals appar för mobil hälsa. Det handlar om freemium och betalappar inriktade på enkla kost- och träningsrutiner men också avancerad mjukvara med genomarbetade kliniska referenspunkter, bilder och scheman eller diagnostik och övervakningsfunktioner.

En hyfsat ny rapport estimerar dock en förvånande försiktig tillväxt av den globala mobila hälsobranschen vad gäller mjukvara. Bara 50% ökning fram till 2020 och en blygsam omsättning på 50 miljoner dollar under de kommande fem åren.

Bärbar elektronik verkar vara den största vinstmaskinen inom mobil hälsa. Forskings- och rapportinstitutet Research and Markets menar att smarta klockor, smarta glasögon och smarta kläder kommer revolutionera den mobila hälsobranschen och där är sifforna betydligt högre – omsättningen förväntas nå upp till hela 95 miljarder dollar för nya typer av hårdvara.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Netflix fortsätter att öka runt om i världen