Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Apple Pay närmar sig Sverige

Apple Pay har nått delvis framgång i USA och nu siktar Apple på att ta sitt betalsystem till Europa.

Först ut är England som kommer enligt uppgift att se Apple Pay lanseras den 14 juli, alltså om en vecka. Det är ägare av iPhone 6, 6 Plus samt Apple Watch som kommer att kunna använda systemet.

Om en vecka ska engelska konsumenter kunna använda Apple Pay i över 250.000 köpställen och Tap-to-pay är redan installerad i många varuhus och kedjor. Även banker så som HSBC, Santander, Natwest, Nationwide och First Direct är redan ombord för att hantera Apple Pay.

För resanden på London Transport System kan även de använda Apple Pays funktion Touch-To-Pay när de ska ta sig till jobbet.

Under en resa till New York för några veckor sedan frågade jag en expedit, som jobbar i en butik belägen i Penn Station, om de fick många kunder som använder Apple Pay. Han svarade att de får en eller två kunder om dagen som nyttjar systemet. Än så länge har inte Apple Pay svept över USA som en storm. Men varje dag låter sig fler och fler iPhone- och Watch-ägare testa systemet. Ofta pågrund av nedan reklam.

Är du redo för Apple Pay?

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>