Keymetrics

3D-printa din nya bil

Går du i tankar att köpa en ny bil? Är du en miljömedveten person som kanske funderar på en dyr Tesla? Du kanske borde fundera på andra leverantörer.

Entreprenören Kevin Czinger, grundare och VD för Divergent Microfactories, Inc har utvecklat ett nytt sätt att bygga bilar. Han 3D-printar delarna och bygger ihop dem enligt ett koncept som kallas Blade. Enligt dem själva kan man bygga ihop sin bil ”in a matter of minutes”. För oss invånare i ”IKEA-land” borde det här gör-det-själv-förfarandet passa som hand i handske.

Ni måste bara kolla på den här videon.

Snacka om disruptiv innovation!

När vi pratar miljö och bilar fokuserar vi nästa alltid på själva bilen. Det Divergent Microfactories vill lyfta är att miljöaspekterna  ju också handlar om själva tillverkningsprocessen där mycket finns att jobba på.

Följ Kevin Szinger på Twitter.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Neo4j gör sin grafdatabas tillgänglig för mindre bolag