Keymetrics

Google startar innovations-lab – reaktion Sverige!?

Igår meddelade Google och Dan Doctoroff att det startar ett nytt bolag – Sidewalk Labs. Bolaget ska fokusera på att förbättra livet för invånarna i städer runt om i världen. I sin pressrelease nämner de områden som prisvärt boende, bättre kollektivtrafik, miljö, fler parker, säkrare cykelstråk och kortare pendling. Det låter snarlikt de frågor våra politiker pratar om.

Företaget ska ledas av förra VD:n för Bloomberg, Dan Doctoroff, som också varit involverad i ett stort, framgångsrikt förändringsarbete i New York City under borgmästaren Michael Bloomberg.

Larry Page berättar i ett blogginlägg om hur världen blir alltmer urban och hur Google kan spela en roll i att utveckla nya produkter, plattformar, partnerskap för att adressera de stora utmaningarna vi står inför i världen.

Och jag undrar: plöjer man igenom innovationsstrategier för Sverige, på nationell, regional och lokal nivå, finner man ibland att “vi måste förbättra infrastrukturen för innovation” – är det Google man då syftar på och längtar efter?

Det här kan bli spännande! Hur kommer aktörerna i Sverige reagera? Kommer de reagera? Vi vet ju alla att när det gäller Google är det mest verkstad och lite snack.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Disney+ logotyp
Så här kommer Disney+ påverka svenska streamingmarknaden