Keymetrics

Google – hedersgäst vid mitt middagsbord, på min kropp…

Det var som vanligt mycket uppmärksamhet kring Googles I/O utvecklar-konferens nyligen. Nya operativsystem, betal-lösningar, klockor och en massa annat. Alla pratar om det och jag känner… åh så trist, orkar inte höra mer. Men så plötsligt händer detProjekt Jacquard – där den centrala innovationen är en ledande tråd, tufft nog för att klara av industriell masstillverkning. Tänk tyger som fungerar som vanliga touch screens, interaktiva ytor, inbyggda kretsar, sensorer. Man kan förstås koppla det till en app, eller faktiskt till precis vad som helst.

Idé #1

Någon i familjen reser sig från det vackert Google-linneduks-dukade bordet utan att plocka undan efter sig. Larmet ljuder – ”Nu glömde du visst något. Ytterdörren är automatiskt låst tills att disken står där den ska stå!”

Det finns redan idag textilmaterial som är ledande, men Projekt Jacquard tar det steget längre. De arbetar med olika typer av fibrer, så som ull, polyester, silke och bomull och de satsar på att erbjuda ett komplett utbud av färger. ”It´s just textile”, säger Shiho Fukuhara, ansvarig för textilutveckling, i en video på Googles webb. Hon säger vidare att den enda skillnaden är att det är ledande.

Idé #2

Kundbesök, modereringsuppdrag eller något annat läskigt. Gåbortskläderna vävda av finaste Googletråd på. Telefonen larmar – nu är pulsen 100, ska jag injicera lite betablockerare?

I en Wiredintervju uttryckte projektledaren Ivan Poupyrev att de största utmaningarna inte är av tekniskt slag, utan det är att förstå vad folk faktiskt vill ha. Men hallå! Det finns ju massor med spännande, bra och nyttiga tillämpningar. Mitt span är att det här kommer leda till fest hos alla möjliga designers och produktutvecklare. Den första designpartnern är Levi Strauss & Co och man kan kanske gissa att smarta jeans inte är långt borta.

Idé #3

Kryper ner i svala silkeslakan, lite smådeppig och nere. Google kramar om mig, känner att något behövs. Jag kopplas mot den sovmusik som Spotify’s forskarteam just nu utvecklar. Jag behöver inte ens veta vad jag gillar för musik. Men lugn blir jag.

Alternativt: låt oss vara effektiva och ta vara även på sovtid. Sov dig igenom en kurs av valfri sort.

Alternativt: och nu på största allvar – tänk vad smarta textilier skulle kunna åstadkomma i vården!

Google har ännu inte avslöjat något kring prissättning, men säger att det helt klart är skalbart. Den utrustning som idag används för att tillverka tråd och garn ska kunna användas för tillverkning av Googletråd.

Det här är riktigt spännande! Någon annan som går igång på det här?

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
hand som visar en graf som stiger
TikToks rörliga innehåll når fler unga än Facebook