Keymetrics

Etsy satsar på crowdfunding

I dag lanseras Fund On Etsy – en ny crowdfundingtjänst som är inbyggd i den mycket populära vintageportalen Etsy.com.

Enligt Etsy själva är plattformen tänkt att hjälpa Etsys återförsäljare och butiker att expandera sin verksamhet och lansera nya produkter. Genom att finansiera en kampanj kan sen Etsybutikernas kunder ges möjlighet att engagera sig i framtagandet av en ny produkt – från idé ända fram till produktion. Initialt är det bara en pilot för den amerikanska marknaden, som sträcker sig från den 16 juni till den 16 augusti, med ett mindre antal butiker.

Under de senaste åren har crowdfunding vuxit till att bli ett accepterat och allt vanligare alternativ till traditionella finansieringskanaler för många startupföretag runt om i världen. I Sverige finns FundedByMe och förra året startade även Kickstarter sin svenska verksamhet.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Smart drag av Sky som bjuder på TV-reklam i tuffa tider