Keymetrics

Äntligen – Tack Apple!

Så gjorde då äntligen Apple slag i saken och tog med kvinnor bland sina keynote-talare på WWDC2015 i går. Och kanske är det just det här som är “The Epicenter of Change”. Ett av världens största, mest trendsättande och mest synliga teknikbolag har äntligen förstått att det behövs kvinnliga förebilder i teknikbranschen och på deras egen scen.

Många tycker kanske att det väl inte spelar någon roll, att nu ska det börjas med snack om kvotering igen, ja och alla andra osköna argument som alltför ofta hörs. Egentligen är det ju väldigt enkelt. Se det ur ett affärsperspektiv – organisationer med mångfald är oftast mer lönsamma än de som inte odlar en kultur av just mångfald. Det är glasklart att de som utvecklar produkter och tjänster för sina företags konsumenter och användare ska spegla just konsumenterna och användarna.

Jennifer Bailiey, Vice President of worldwide online stores, presenterade nya funktioner kring Apple Pay. Susan Prescott, VP presenterade Apple News, som enligt vissa beskrivs som en smartare version av Flipboard. Apples VD, Tim Cook, berättade i en intervju i Mashable i helgen att de nu tar krafttag för att få mångfald i sin organisation. Det sker bland annat en hel del initiativ i skolorna, lång ner i åldrarna.

Tack Apple! Igår påbörjade ni något som kommer spela roll i framtiden. Även för oss i Sverige. Och förhoppningsvis fortsätter ni resan i mångfaldens tecken, och går än längre än bara jämställdheten.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Disney+ logotyp
Så här kommer Disney+ påverka svenska streamingmarknaden