Keymetrics

Träff med analysgurun och grundaren till Omniture som köptes av Adobe

Efter Adobe Summit i London hade jag stämt träff med Observe Point. När vi väl började prata visade det sig att John var den som delaktig i att grunda bland annat företaget Super Stats som senare blev Omniture. Det var först när de bytte namn till Omniture som affären fullkomligen exploderade.

Jag passade på att notera lite samtidigt som vi pratade. Jag skall återkomma med en längre intervju inom kort. Jag vill bara här dela med mig av samtalet som jag hade med en av de största inom analys.

Anteckningar under samtal:

John Pestana was the co-founder of Omniture which was called Super Stats from the beginning. In 2002 they changed the name to Omniture and after that the Company grew rapidly and they sold it to Adobe. He jumped off after Adobe bought the Company.

I’m still a really good friend with a lot of my old colleagues from Omniture/Adobe and we meet up a couple times every month, we all live in Utah, John commented.

John started the iconic device counter.com that basicly everybody was using.

MyComputer.com that we sold to Network Solutions was the starting point and after that it just shoot off – it’s amazing it still looks the same as when we sold it (John commented when he looked up mycomputer.com).

With ObservePoint we want to solve the problem with Data Quality and we have a close collaboration with Adobe as we are working with their products. Together we are refining the data for our clients so they can make better analysis and marketing based on data that is more accurate.

The task is to solve the data problem that comes with a bad tag structure at a lot of companies.

Our system scans all tags on all devices as long as they are connected to Internet.

Om ni vill ni ha ordning på era taggar för att optimera era Big Dataprojekt och för att förbättra ert sök samt analysarbete, då kan det vara värt att kolla in Observe Point

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Stockholmsbyrån Dimension 46 lanserar allt-i-ett-erbjudande