Keymetrics

Google använder ett tillägg i Chrome för att samla in data

Google har lanserat ett tillägg till sin webbläsare Chrome som gör det möjligt för sökjätten att samla in data om sin webbläsare och din surfupplevelse.

När Chrome trilskas, eller en sida inte fungerar som den ska triggar det tillägget att ställa några frågor till dig som en pop-up-undersökning. Så att du inte ska tröttna och avinstallera tillägget kommer Google bara att visa högst två undersökningar per dag. Att svara på undersökningen ska ta högst två minuter.

Enligt Google så sparar inte tillägget vilka URL:er du besöker utan ska bara användas för att ställa frågor.

Du kan ladda ned tillägget här och testa själv.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Urban Hilding och Catharina Kinberg
Urban Hilding ny vd på Hear