Keymetrics

Deklarera företagets värderingar året om på webbplatsen

Ordet deklaration kommer från latinets declara’tion (tillkännagivande och förklaring) av ”decla’ro” som betyder göra klart och förklara . I den här artikeln diskuterar vi hur du ska deklarera företagets webbplats.

Ordet deklaration förknippar vi oftast med den fasade Skattedeklarationen – en  årlig handling om hur mycket skatt som ska betalas. Men idag vill vi istället deklarera företagets webbplats så som den utvecklats de senaste åren.

 • Utseende och tekniska svårigheter
  Sidan laddas i hundra år och designen andas 2000-talet. Sajten saknar mobilanpassning, tvingar besökaren till att ladda ned PDF:er. De få bilder som finns öppnas i visningsläge som inte kan stängas ner. Som besökare känner man brist på respekt och nonchalant inställning. Du deklarerar bristande kundintresse. Varningsklockor ringer.
 • Innehållet
  Webbplatsen innehåller felstavningar, nyheter som passerade sina bäst-före-datum för länge sedan och saknar den magiska ”röda tråden”.  Varningsklockor igen. Du deklarerar bristande ledarskap och saknar visioner samt brister i utvecklingsarbetet.
 • Inga kopplingar till sociala nätverk
  Klockorna hörs ännu tydligare. Du deklarerar att din marknadsavdelning är fast i det förflutna och att ledningen är inte förenad med resten av organisation samt saknar intresse för framtiden.
 • Kundcase
  Webbplatsen saknar kundcase eller har anonyma citat. Nu spelar en symfoniorkester av klockor. Du deklarerar klart och tydligt att din kundvård är obefintlig.

Så även om det finns webbplatser där man skriver värdeord som ”kundfokus”, ”innovation” och ”engagemang” som präglar den ”fantastiska arbetsplatsen” så känns det som en falsk deklaration. Dags att deklarera igen?

Läs också:  Viktiga tips till nästa redesign av din webbplats

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Två ägg diskuterar: Telias köp av Bonnier Broadcasting oroar