Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Sveriges dataprogrammerare i topp enligt ny studie

Om du letar efter länder som har de bästa programmerarna behöver du inte leta långt bort eftersom Sverige tillsammans med Nya Zeeland är i topp.

Sverige och Nya Zeeland är i topp när det kommer till antalet duktiga programmerare per capita.

Däremot har Bulgarien det högsta snittet programmerare enligt studien som genomförts av VentureBeat med hjälp av Stack Overflow där programmerare rankas och får betyg av användare.

Om man ser på städer och inte tar hänsyn till antalet invånare hamnar Stockholm på en 19:e plats.

venture_beat_study

 

Lista från VentureBeat.

Stack Overflow är ett forum för programmerare som har idag över 3, 5 miljoner medlemmar. Medlemmar rankas och får betyg av andra medlemmar beroende på svar de ger i frågor som ställs i forumet.  VentureBeat analyserade 14.898 profiler som hade 5.000 poäng eller mer.

> Läs hela artikeln här

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>