Keymetrics

Snart går mobilvideo om desktop

Ny Adobe-rapport om videokonsumtion online.

Nyligen släppte Adobe nya siffror över utvecklingen inom digital video. Adobes rapport avslöjar bland annat hur många som ser färdigt videoklipp och filmer och vilka enheter som är populärast för videokonsumtion.

Adobe Video

I rapporten framgår att mobilen beräknas passera desktop i andel videostarter under fjärde kvartalet 2016. Lanseringen av iPhone 6 innebar också att videovisningar har skjutit i höjden. Samtidigt är tiden som spenderas på surfplattor dubbelt så lång som för mobiltelefoner. För desktop-enheter är tiden som spenderas hela 14 gånger längre än för mobiltelefoner.

Adobe videostarter

Om rapporten
Adobes rapport ”Adobe Digital Index: U.S. Digital Video Benchmark” bygger på över 191 miljarder videouppspelningar och 250 olika webbplatser och appar i USA och Kanada. Läs hela rapporten här.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jes Schyum, kommunikationschef på Adobe Systems +45 26 70 46 70, jschyum@adobe.com

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Rapport om julhandeln 2019 ger hopp för detaljhandeln på nätet