Keymetrics

Samsung räknar med att slå nya försäljningsrekord med Galaxy S6 som lanseras idag

Samsung räknar med att den platta S6 kommer att sälja mer än den dyrare S6 edge med rundad kant – detta sa mobilchefen JK Shin under ett event under torsdagen. Han sa även att företaget inte kommer att kunna hålla jämna steg med efterfrågan på den senare edge modellen på kort sikt, eftersom de böjda skärmarna är klart svårare att producera.

Samsung Electronics Co Ltd räknar med nya säljrekord med sina nya Galaxy S6 smartphones och de kommer att få kämpa för att kunna möta efterfrågan på den nya modellen med böjda kanter version på grund av produktionsbegränsningarna.

De nya S6 modellerna förväntas allmänt att sälja i rask takt efter en rad mycket positiva recensioner. Det ökar i sin tur utsikterna för en resultatförbättring för Samsung under 2015. Den här veckan, uppskattade bolaget i sin delårsrapport för januari-mars att rörelsevinsten kommer att vara den högsta på tre kvartal. Analytiker hänvisar det delvis till att Samsung sätter sina egna chip i de nya telefonerna.

Det skall bli spännande att följa lanseringen. Hur många Galaxy S6 kommer vi att få i Sverige, kommer de att ta slut?

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Microsoft lanserar uppdaterad logga och ikoner