Keymetrics

Ny teknik från Microsoft som kopierar dina rörelser i realtid

Microsoft lanserar just nu den ena coola tekniska lösningen efter den andra, det är tydligt att de vill ta upp kampen med Google och Apple.

De har i dagarna lanserat en ny teknisk lösning som möjligtvis kan revolutionera det digitala då man kan återskapa mänskliga rörelser i realtid med Kinect tekniken.

Hand Pose är en ny tekning för att följa rörelsen från händer i realtid. Systemet kan rekonstruera komplexa handrörelser med enbart en enda kamera (t.ex. Xbox Ones Kinect).

Microsoft Research har som mål att möjliggöra nya datorinteraktioner mellan människa och nya typer av program och lösningar. Tack vare tekniken bakom Kinect, som har gjort Microsoft kända för sin expertis inom utveckling med rörelse-sensorsystem.

Även om tekniken har förbättrats under åren, har det en bit kvar innan den kan replikera rörelsen från mänskliga händer helt korrekt, men tekniken är vass och kan leda till nya tekniska innovationer i en snar framtid.

Microsoft betonar att Hand Pose tracker är flexibel när det gäller kameraplacering och arbetsområde, vilket innebär att tekniken är mycket lovande för att utveckla riktiga program.

Länk till mer info och video på Microsoft Research

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Facebooks nya design rullas nu ut till alla användare