Keymetrics

Bing passerar 20 procent av sökmarknaden i USA för första gången

ComScore släppte sin rapport om amerikanska sökmarknaden för mars igår. För första gången har Microsofts sökmotor Bing passerat 20 procentsstrecket av andelen som använder sökmotorn.

Som ni kan se på diagrammet nedan har både Google och Yahoo halkat ned med 0, 1 procentenheter, medan Bing lyckades pressa fram en ökning på 0, 3 procentenheter. (det ser ut som att de har plockat trafik från mindre sökmotorer). Microsoft står nu för var 5:e sökning i USA. Se alla resultat här

ComScore

Trots Microsofts prestation att öka sin trafik, har Google fortfarande mer än tre gånger så mycket söktrafik jämfört med Bing. Yahoo ligger fortfarande på låga nivåer jämfört med Google och Bing.

Rapporterna från ComScore har under en tid visat små rörelser för varje söktjänst (en skillnad på 0,1 poäng eller 0,2 procentenheter åt det ena eller åt det andra hållet). En 0,3 procents förändring är inte direkt mycket större.

Nu när aktörer som Mozilla har bytt från Google till Yahoo kan det ske förändringar under 2015. Resultaten från ComScore kan bli mer intressanta att följa för att se hur förändring av avtal påverkar söktrafiken. Det ser ut som sökordsmarknaden kommer att vara värt att följa framledes.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Evelina Wallers
Evelina Wallers ny Managing Director på Curamando