Keymetrics

Vill du (s)kratta i helgen?

För cirka ett år sedan startade tre systrar ett Instagram-konto med namnet ”Udda Veckor”. De hade under en tid samlat på sig ett antal texter till en enda bild. Emma, den yngsta av systrarna, visade vänner och kollegor vad de fått ihop, bland annat undertecknad. Vad skulle de göra med materialet? Jag skrattade så tårarna rann. Och det gjorde alla som såg texterna. De har en fantastisk förmåga att med några få ord fånga verkligheten, och med en grym humor och en gnutta fräckhet blir det galet roligt.

Jag fick en pratstund med Emma på telefon i veckan.

Hur hittade ni bilden? Och varför är ni bara två systrar på bilden?

I samband med att vårt barndomshem skulle rivas, så städade vi ur våra gamla saker hos mamma och pappa. Just den här bilden var en bland många andra bilder. Ett guldkorn. Och vi skrattade för den var så deppig, inte alls som vår barndom var. Det var det som blev extrakul och att vi började skriva texter till bilden. Vi SMS:ade bl a i tre, fyra år. Vi är bara två på bilden eftersom den tredje tog bilden.

Trodde du att ni skulle få så många följare?

Nej. När vi la upp den tänkte vi att vi kanske skulle få 50 följare, inklusive mamma och pappa. De har gillat varenda inlägg. Vi har ungefär samma humor, alla i familjen.

Vem av er är det som kläcker de fräcka texterna?

Svårt att säga. Alla har ett finger med i alla bilder. Någon kanske börjar med ett ord, framstjärt t ex, som är ett roligt ord. Eller så är det en händelse eller ett uttryck som vi hittar och sedan spinner vidare på. Det är viktigt att vi gör det ihop. Vi träffas och har riktigt roligt.

Händer det att folk slutar följa er?

Absolut. Ibland kan det vara när vi lägger upp texter som innehåller något som folk tycker är stötande. Många tycker nog att det finns saker som man inte kan skämta om, men vi tycker att man kan skämta om det mesta om man gör det på rätt sätt.

Finns krattan kvar?

Eftersom vi i vår familj aldrig slängt något, så kan den möjligen finnas i garaget, men ingen har faktiskt kollat. Vi kanske borde göra det.

Tack Emma! Och tack för alla skratt. Och till er som inte upptäckt Uddaveckor – gör det!

Och här är några exempel på texter till bilden ovan:

”En av oss hade i alla fall huvudet på skaft”

”Trädgårdskratta = Garden Laughing, källa: Google Translate”

”Flickan till vänster var manlig nog för dem båda”

”Precis som Persbrandt blev vi bortklippta i bioversionen”

Följ, skratta , njut!

Uddaveckor systrar

Systrarna heter Emma Svedlund, Anna Samuelsson och Sara Boström. På webben hitter du dem på Uddaveckor.se

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu är Pinterest större än Snapchat