Keymetrics

De hetaste teknikbolagen i världen – topp tio högst värderade

Dagensanalys presenterar här en topp tio lista av de högst värderade teknikbolagen i världen, med en snabb analys av topp tre.

På första plats finner vi: Kinesiska Xiaomi som grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Beijing toppar listan av de högst värderade teknikbolagen just nu. Kinas största tillverkare och utvecklare som även står för försäljning av smartphones, mobila applikationer m.m.

På andra plats finner viUber som grundades 2009 och köptes upp av Google 2013. Uber har revolutionerat och digitaliserat taximarknaden världen över och de gamla traditionella taxibolagen har startat krig mot bolaget då de anser att de konkurrerar ut dem med orättvisa villkor. Uber har skapat en egen digital tjänst som inte faller under samma villkor som andra taxibolag och kan leverera en smartare och billigare lösning för den nya mobila generationen. Detta har upprört taxibolagen.

På tredje plats finner vi: Snapchat som såg dagens ljus hösten 2011. Det är det högst värderade sociala mediebolaget på topp tio listan. Snapchat har en unik tjänst som raderar inläggen när man har läst dem, den har snabbt blivit den yngre generationens favoritkanal i sociala medier.

De hetaste teknikbolagen just nu…
Bolag Värde miljarder kr Senaste värdering
Xiaomi                      398 Dec. 2014
Uber                      356 Dec. 2014
Snapchat                      130 Mars 2015
Palantir                      130 Sep. 2014
SpaceX                      104 Jan. 2015
Pinterest                         95 Mars 2015
Flipkart                         95 Nov 2014
Dropbox                         86 Jan. 2014
Airbnb                         86 April 2014
Theranos                         78 Juni 2014

Källa: The Wall Street Journal

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Google köper startup som ska hjälpa lokala butiker