Keymetrics

Schweiziska TAG Heuer etablerar samarbete med Google

Den schweiziska klockindustrin har nu tagit ett stort steg och planerar nu att börja producera klockor med Android teknik. Jean-Claude Biver CEO på LVMH Watch Group ägare av det anrika varumärket TAG Heuer som idag producerar exklusiva och traditionella mekaniska klockor, har tillsammans med Intel and Google meddelat att de nu kommer att tillverka den första schweiziska Androidklockan.

Detta innebär att vi kommer att få se en schweizisk smartwatch från TAG Heuer inom kort. Vi förutspådde att denna utvecklingen skulle ske redan förra året, läs artikel om det här Smartwatchkriget har börjat

Under fjolåret sa Jean-Claude Biver att smartwatches erbjuder ett litet mervärde till deras kunder, då deras marknadsföringsstrategi handlar om att erbjuda en exklusiv produkt som konsumenterna kan ha under många år. Men nu ser det ut som att pendeln har svängt och TAG Heuer har kommit på nya tankar om att tillverka klockor med Android-teknik.

TAG Heuer har en stark koppling till motorsport och har historiskt varit den officiella tidtagaren till F1 tävlingar. Mycket av deras tidigare framgångar har varit att anta nya idéer och ta risker för att skapa framgång. De har på senare tid breddat varumärket och hittat nya målgrupper som är intresserade av lyxiga klockor. De gick i spetsen med att hitta nya samarbeten med musikindustrin samt via andra sportgrenar än de som TAG Heuer är associerade med idag.

TAG-HEUER-DAVID-GUETTA
TAG Heuer David Guetta

Nu är tiden kommen för en tidigare kritiker av Apple Watch att etablera ett samarbete med Google och Android tekniken som kommer att skapa nya spännande varianter av smarta klockor. I framtiden kommer detta troligtvis att vara en naturlig del av den schweiziska klockindustrin.

Techföretag har försökt efterlikna utseendet och känslan av en traditionell lyxig klocka men ingen annan än Apple har kommit i närheten av att matcha kvaliteten, designen med detaljer som liknar en schweizisk klocka.

Kommer nu resten av de anrika tillverkarna från Schweiz att börja tillverka smarta klockor, då kan de addera ett mervärde till deras kunder i de segment som de är starka i. Vi kommer kanske se en helt ny marknad växa upp med nischade exklusiva klockor med digital koppling till olika områden med skräddarsydda appar för motorsport, segling, golf, musik…

Läs mer om nyheten på BBC

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
SMIF uttalar sig om etiska regler och kvalitet i undersökningar