Keymetrics

Microsoft dödar Explorer för att lansera en ny webbläsare

Slutet börjar närmas sig för Microsoft Internet Explorer. På konferensen Microsoft Convergence i Atlanta, som var igår. Meddelade Chris Capossela, Microsofts chef för marknadsföring, att de kommer påbörja arbetet med att lägga ned Explorer för att lansera en helt ny webbläsare med ett nytt namn.

Läs uttalande från Chris Capossela:

”We’re now researching what the new brand, or the new name, for our browser should be in Windows 10.”

”We’ll continue to have Internet Explorer, but we’ll also have a new browser called Project Spartan, which is codenamed Project Spartan. We have to name the thing.”

Internet Explorer kommer fortfarande finnas i vissa versioner av Windows 10 främst för företag, men den nya Project Spartan kommer att namnges separat och kommer att vara det främsta sättet för Windows 10 användare att komma åt webben.

Microsoft har under en tid försökt (utan framgång) att bli av den negativa bilden av Internet Explorer under de senaste åren med en rad roliga kampanjer för att själva håna Internet Explorer 6.

Annonserna förbättrade inte situationen, och Microsofts tidigare chef för Internet Explorer lämnade företaget i december, detta sänder klara signaler om en ny era för Microsofts webbläsare är på gång.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.

RELATERADE NYHEER
Kvinna som sitter med sin dator vid ett skrivbord
70 procent viewability på desktop i Sverige