Keymetrics

Annonsörerna vann över Instagram

Länge har Instagram sagt att de inte ska ha banners som besökaren kan klicka på.  Fram till idag har Instagram lyckats hålla annonsörerna på armslängd avstånd. Instagram har nu lanserat Carousel med klickbara länkar.

Instagram har infört klickbara banners, förlåt bilder, som besökaren kan klicka på för att ta sig till annonsörens landningssida.

Så här skriver Instagram om annonsformatet på sin blog: ”One way to look at it is carousel ads bring the potential of multi-page print campaigns to mobile phones – with the added benefit of taking people to a website to learn more. For instance, a fashion company could use the carousel to deconstruct the individual products in a ‘look.’ A car company might share an array of different features of a vehicle and provide a link to learn more about the new model. Or, an advertiser could showcase how multiple ingredients come together to make a delicious meal.”

> Läs mer här

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Snapchat lanserar Lens Web Builder