Keymetrics

80 procent av all musikförsäljning idag är streamad musik

Vem köper CD-skivor idag kan man fråga sig? Den digitala försäljningen står idag för 83, 8 procent av den totala musikförsäljningen och 79, 8 procent av den totala försäljningen kommer från strömmade musiktjänster. Under 2014 ökade försäljningen av strömmade musiktjänster med 10,8 procent.

Försäljningen av fysisk musik minskade under fjolåret, med 33,8 procent från 229 miljoner kronor till 152 miljoner kronor och står idag endast för 15,4 procent av den totala musikförsäljningen. Den totala musikförsäljningen gick ner med 0,4 procent till 987 miljoner kronor under 2014.

Mer information från IFPI Sverige:
# Albumförsäljningen (CD) stod för 15,4 procent av den totala försäljningen och minskade med 33,8 procent.
# Av den totala musikförsäljningen är 31,9 (39 %) procent lokal repertoar och 68,1 procent (61 %) är internationell repertoar.
# Vinylförsäljningen ökade med 45,6 procent och totalt såldes vinylskivor för 20,7 miljoner SEK i Sverige (jmf med 14,2 miljoner SEK 2013).
# Vinylförsäljningen stod för 2,1 procent av den totala musikförsäljningen.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
”Fler använder datorer istället för mobiltelefonen” för att handla på nätet