Keymetrics

Största sajtlistan på nätet har SIS-Index men demografin hittar du på Ocast

SIS-index är en lista på webben som visar hur stora sajter är, helt gratis. Allt som krävs för att få din sajt listad är ett konto med Google Analytics.

För att gå med i SIS-index krävs det att du blir medlem och sedan matar in dina Google Analytics uppgifter på din medlemssida. Hela processen är busenkel och tar inte mer än några minuter.

Idag har 1 207 sajter valt att gå med och listan växer varje vecka.

Just så som KIA gjort nyligen har SIS under en längre tid valt att dela upp trafiken med svensk och total trafik. Detta så att du kan själv se hur stor andel den svenska trafiken är jämfört med total trafik. I fallet Newsner.com är den totala trafiken för vecka 6 hela 2 708 676 unika webbläsare. Om vi filtrerar för att visa bara svensk trafik landar siffran på 1 022 906 vilket är mer än en halvering.

Så vad gör du med en lista av sajter på nätet? Jo, när du går med kan du skryta om att du finns listad på SIS-index och där kan annonsörer se med transparens hur stor din webbplats är. Eftersom sajter som listas på SIS även uppfyller KIA-index krav kan du även stoltsera med att din sajt även är anpassad till den listan.

Läs också: ”Ocast kan svara på de enkla frågor som leder till annonsköp”

Om du även vill visa upp hur vilken typ av publik du har på din webbplats (kön, ålder, geografi etc.) kan du även få din webbplats listad på Ocast.com. Där visar de nämligen upp inte bara hur många besökare du har utan även demografin. Med den informationen på plats kan du berätta till annonsörer med transparens om profilen av dina besökare.

Här är några enkla steg:

1. Skaffa ett Google Analytics konto.
2. Lista din webbplats på SIS-index.se.
3. Lägg till din webbplats demografi på Ocast.com.
4. Gå ut och jaga annonsörer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Fotbollsarena
Så maxar du fotbolls-EM 2020 på plats