Keymetrics

Nu kan du översätta texter direkt med din smartphone

Google har aviserat en stor uppdatering av sin Google Translate app för iOS och Android som ger dig möjlighet till omedelbar översättning med Word Lens, för att du skall kunna göra enklare översättningar direkt och få upp dem i displayen på din smartphone.

Detta var en av funktionerna i Google Glass som nu har kommit alla användare till godo via deras senaste uppdatering

Så här fungerar omedelbar översättning med Word Lens

När du använder din översätt app, behöver du bara peka din smartphonekamera på en skylt eller text och du ser den översatta texten direkt på skärmen, även om du inte har en Internetanslutning eller dataanslutning.

Denna funktion med omedelbar översättning fungerar för översättning från engelska till och från franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska och spanska. Google säger att det fungerar att expandera till fler språk i framtiden.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Lista: Sveriges hetaste digitala analytiker 2017