Keymetrics

LG bjuder på virtual reality när du köper deras nya G3

LG lanserar en ny VR upplevelse till deras G3 smartphone köpare, med en virtual reality som är anpassad till LG G3. Tekniken bygger på Google Cardboard och kommer komplett med och kompatibla appar.

LG har meddelat att deras VR för G3 kommer att rulla ut under denna månad till dem som köper en LG G3 på utvalda marknader. LG VR till G3 kommer också att erbjuda gratis nedladdningar av VR spel.

Men LG har inte meddelat huruvida produkten kommer att vara tillgänglig till befintliga G3 ägare som kan vara intresserade att köpa den.

LG kommenterar lanseringen:

Unlike other head-mounted VR devices that are designed with their own processors and displays, VR for G3 takes advantage of the visual and sound capabilities of G3 to offer a ­­lighter and more convenient solution. Thanks to the LG G3’s class-leading Quad HD display, VR for G3 is able to provide users with much sharper image quality for a smoother, more realistic VR experience… The design of VR for G3 is based on the blueprint for Google Cardboard, available online for home DIY fans. The neodymium ring magnet on the side of the VR for G3 works with the magnetic gyroscope sensor in the G3 to select applications and scroll through menus without touching the display. VR for G3 requires no assembly other than inserting the phone in the viewer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Lyssnar verkligen varannan svensk på radio från Bauer Media?