Keymetrics

Kriget om den mobila plånboken hårdnar ännu mer

Samsung har meddelat att de förvärvar LoopPay som en del av strategin att bygga lösningar för den mobila plånboken som alla vi ha en del av. Google har deras Google Wallet och Apple har Apple Pay, Facebook och Twitter jobbar med betallösningar i de sociala nätverken och svenska iZettle har börjat dela ut sina enheter gratis då de skall ge sig in i bankvärlden.

Kriget om de mobila betalningarna är i full strid mellan de olika aktörerna och alla vill nu ta mark när marknaden håller på att etablera sig.

Därför är det spännande att även giganten Samsung ger sig in och strider om den mobila plånboken.

Samsung kommenterar affären med att de ämnar att arbeta mot att bygga in LoopPay tekniken i framtida enheter, de betonade att detta inte bara handlar om mobila betalningar. Det handlar om att bygga en integrerad mobil plånbok som är mer omfattande, utan att kräva att handlare eller konsumenter skall behöva ändra sitt beteende mer är de nödvändigtvis är villiga att acceptera.

Läs pressmeddelande från LoopPay:

LoopPay, Samsung, and the Digital Wallet Platform

Dear Friends,

Today is a great day for LoopPay and all those who have supported us over the last few years. I’m excited to let you know that LoopPay has signed an agreement to be acquired and become a wholly owned subsidiary of Samsung Electronics America, Inc.

With our earliest supporters at our side, we have been at the forefront of contactless payments to create a platform that brings together issuers, merchants and consumers that facilitate a seamless and rewarding digital wallet experience. We will continue to innovate and operate as an independent team from Boston, Massachusetts.

Thanks to our customers, staff, management team, families, partners and investors who have made LoopPay the world’s most accepted mobile payment solution which leverages existing magnetic stripe readers to receive payments from consumers’ mobile devices.

Our vision of inspiring consumers to transition from a physical wallet to a truly digital wallet will continue. I’m most excited that Samsung shares this vision and has chosen to help change how we shop and pay for goods and services. We look forward to working with Samsung to offer the world’s most secure and compelling mobile platform.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Content marketing för alla
Content marketing för alla