Keymetrics

Det ska vara svensk trafik på KIA-index

Listan med cirka 500 sajter kräver nu att en sajt ska ha minst 50 procent svensk trafik för att få vara med.

Under ett möte den 29 januari bestämde sig KIA för att ändra till ”Om en webbplats, alternativt en undersektion, har mindre än 50 procent trafik från svenska IP-adresser, får denna trafik inte redovisas på KIA-index. Efter att undersektioner och/eller webbplatser tagits bort enligt regeln ovan kan återstående trafik presenteras på KIA-index.”

Varför KIA så hastigt fattade beslut om att ändra i sina skrivelser är för att Newsner.com seglat upp på listan som en raket. Newsner själva erkänner att de har många besökare från andra länder och medverkat till att KIA fattat beslutet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Bounce rate
Därför är en hög Bounce Rate inte alltid dåligt