Keymetrics

Alibaba investerar 590 miljoner dollar i mobilstrategi och utveckling

Alibaba har köpt in sig i det kinesiska mobilföretaget Meizu. Affären ger Alibaba en minoritets andel i Guangdong-baserade företaget, som sålde 1,5 miljoner av sina Android-baserade smartphones under januari i år. Det som är intressant är den strategiska alliansen mellan bolagen.

Meizu, som driver en online försäljning men har ännu inte lyckats bryta sig in Kinas topp fem smartphone företag baserade på sin försäljning. De kommer att integrera sin hårdvara med Alibabas operativsystem som de har haft problem med en tid.

Samarbetet kommer att driva på utvecklingen av deras e-handel och ge dem system för att analysera mobildata för deras mobilstrategi. Troligtvis kommer Alibaba integrera deras tjänster med teknologi från Meizu för att kunna ha en sömlös access till alla tjänster som de har idag och kommer att utveckla i framtiden.

Amazon är redan på väg med denna lösning genom att integrera alla deras tjänster med deras Fire Phone.

Så här kommenterar Alibaba affären

“Alibaba Group will provide Meizu with resources and support in the fields of e-commerce, mobile Internet, mobile operating system and data analysis with the aim of developing Meizu’s smartphone ecosystem,” the company said in an announcement, which also revealed Meizu’s phone will be sold via Alibaba’s range of online retail sites.

“The investment in Meizu represents a significant expansion of the Alibaba Group ecosystem and an important step in our overall mobile strategy as we strive to bring users a wider array of mobile offerings and experiences,” said Jian Wang, Alibaba’s CTO, in a statement.

Affären är intressant när man ser påt Xiaomi smartphone och deras framgångssaga som 2014 snabbt gått in i e-handel efter ha börjat som mobil hårdvara samt mjukvara. Alibaba arbetar således är baklänges, då de redan har e-handel men ingen mobil.

Trots att hela 40 procent av transaktionerna kommer från mobila enheter, vill man nu nå sina kunder på ett mer personligt och direkt sätt med hjälp av olika hårdvaror som smartphones.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Google Adsense
Google förändrar funktionaliteten med automatiska annonser i Google Adsense