Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Ska Google köpa Netflix eller Spotify?

I en lång artiklar siar artikelförfattarna om Google ska köpa Netflix eller Spotify. Utgångspunkten är att Google årligen gör ett större köp, och näst upp på tur är antingen Netflix eller Spotify.

Sedan 1998 har Google spenderat 24, 5 miljarder dollar med att köpa 10 storbolag. Utöver detta har de även köpt mindre bolag och gjort investeringar i tjänster. Google har med andra ord pengar som bränner hål i deras fickor.

Storföretag som de köpt inkluderar YouTube, Motorola, NestLabs och SkyBox Imaging. Alla har i sin tur efter uppköpet blivit enormt framgångsrika.

Nu har en grupp experter satt sig ned och diskuterat vilka företag Google kan tänkas köpa i år. De två företagen som är mest intressanta är Netlix eller Spotify. Personligen hoppas jag på Netflix då ett köp skulle se Netflix växa från stor till enorm. Vilket företag tycker du att Google ska köpa?

> Läs hela artikeln här

 

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>