Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Microsoft lanserar HoloLens som är en ny magisk skärm

I denna video kan du se hur Microsoft planerar att förändra hur vi använder datorer. Genom att skapa en skärm som kan visa upp holografiska bilder ska vi kunna gå in i datorvärlden och samtidigt behålla den riktiga världen runtomkring oss. Hatten av till Microsoft som äntligen gjort något riktigt coolt!

Holografi är en avancerad form av fotografi där man kan se objekt tredimensionellt, så kallade hologram. Holografitekniken kan också användas optiskt för att lagra information.

Hårdvaran är en integrerad ”hologramdator” i headsetformat och kräver varken koppling till dator eller telefon. HoloLens kommer att släppas ”under Windows 10:s livstid”.

Här är den officiella hemsidan för Microsoft HoloLens. Spana in den och låt dig häpnas över vad som kommer bakom nästa hörn. När du läst sidan, tittat på nedan klipp så är det bara att nypa dig i armen för det här kommer på riktigt.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>