Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Microsoft lanserar en helt ny webbläsare

Microsofts ska attackera Googles dominans på webbläsarmarknaden med en helt ny läsare. De tänker alltså dumpa trogna Internet Explorer som hängt med sedan begynnelsen för att börja på en ny era.

Projekt Spartan heter den nya webbläsaren som fortfarande är i produktion. Webbläsaren kommer att ha Cortana inbyggt. Cortana är Microsofts motsvarighet till Apples Siri, och kan svara på dina frågor. Svaren hämtas på nätet. Cortana placeras i adressfältet och kommer att svara på dina frågor samtidigt som du skriver dem. Eftersom Cortana har koll på dig kan hon snabbt visa upp extra information som passar till de webbplatser du besöker.

Med webbläsaren kommer du att kunna göra anteckningar på en webbsida och sedan dela dina anteckningar med andra som också använder Spartan. Du kan även spara artiklar för senare läsning och kunna visa .pdf-filer direkt i fönstret. Självklart synkas allt du gör mellan alla dina enheter som använder Windows 10 och Spartan.

Den tredje funktionen är att Cortana byggs in även i webbläsaren. Hon bor i adressfältet och kommer att svara på dina frågor medan du skriver dem. Eftersom Cortana har koll på dig kan hon snabbt visa upp extra information som passar till de sajter du besöker.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>