“Dagensanalys.se höjdpunkterna under 2014 – det har varit en fantastisk resa”

Det har varit ett händelserikt år för Dagensanalys.se som först såg dagens ljus under början av 2014. I den här artikeln sammanställer vi vårt år och sneglar framåt till nästa år med Dagensanalys.se.

Vi har träffat många spännande och intressanta människor och blivit inbjudna på konferenser och event i Sverige, England och Tyskland. Under temat Veckans blogg lägger vi upp bilder på personer vi träffar.

Vi har skrivit över 1.000 artiklar och vi har intervjuat flera specialister inom analys och digital marknadsföring. Vi har även innan årets slut ökat läsandet med över 500 procent under en vecka jämfört med veckan innan. Detta skedde en vecka i december och är den bästa möjliga julklapp för oss som jobbar med Dagensanalys.se. Vi blir så glada när vi har många läsare!

Kort sagt utvecklingen har varit enorm och det här är bara början. Under 2015 tar vi nya tag och ökar takten ytterligare, vi har massor av nya spännande idéer och tjänster som vi skall utveckla till våra läsare.

Vi uppskattar också jättemycket när du tipsar dina vänner och kollegor om Dagensanalys.se. Dina tips till andra är vår marknadsföring.

Här är några höjdpunkter från det gångna året:

Februari
Dagensanalys.se såg dagen ljus och Mikael Karlsson började lansera sina första artiklar.

Mars
Peter Mackhé klev på och skrev sin första artikel Matematiker hävdar att de kan räkna fram lotto resultat. Hetaste artikeln i mars var DN.se uppmärksammar Adblock

April
Hetaste artikeln i april var Schibsteds superpanel ska slå knock på undersökningsbolagen som drog bra trafik och vi började göra intervjuer, en av de första var med Per Selin på Bisnode.

2014-12-05 08.48.12
Vi hittade Dagensanalys.se på Arlanda

Maj
Vi blev inbjudna till Adobe Summit i London ett event där 3.800 analytiker och digitala marknadsförare träffades. Eventet var mycket lyckat och vi fick känna av hur det är att vara VIP-inbjuden. Vi fick in vår första sponsrade artikel Swedbank är vinnaren på nätet – störst och fler lojala kunder som drog bra trafik. Vi var nöjda och framförallt vår kund var supernöjd.

Juni
Sommaren närmade sig, trafiken ökade och vi fick göra ännu fler intervjuer. Vi träffade bland annat Jonas Wallentin på Google som är COO. Artikeln var mycket uppskattad och drog riktigt bra trafik.

Juli
Vi fick till fler intressanta intervjuer och fick bland annat prata med Fredrik Bernsel på Linkedin och David Mühle på Videoplaza. En annan artikel som fick många läsare var Hälften av alla digitala platsannonser är bortkastade.

Augusti
Trots semestertider slog Dagensanalys.se nytt trafikrekord. En artikel som toppade alla andra i augusti var Premiär för listan med svenskarnas mest besökta webbplatser! som fortfarande får många läsare varje vecka.

September
Under september månad såg vi ytterligare en ökning med 50 procent fler läsare till Dagensanalys.se. Det är nästan så att vi börjar bli lite bortskämda med alla trafikrekord varje månad (angenäma problem). Mikael får till en artikel som drar riktigt bra trafik Apple lanserar Watch och ny iPhone. Det var alltså inte bara vi som ville lära oss mer om Apple iPhone 6.

Oktober
Trafiken till Dagensanalys.se är stabil och intervjuerna är trotjänarna för detta. Två favoritintervjuer bland våra läsarna var Bonniers chef för Customer Insights & Development berättar om utmaningarna och ”Burt är en av våra mest centrala partners”.

November
Antalet läsare ökar även denna månad och vi har turen att få träffa Peter Nordlöv på YouTube och prata om webb-TV-utvecklingen. En artikel om Netflix toppar statistiken denna månad.

December
December är vår absolut bästa månad för året och än är inte månaden slut. Vi har dubblerat alla tidigare trafikrekord och detta bara på 18 dagar. Det blir en riktigt God Jul för alla oss som jobbar med Dagensanalys.se och vi ser ett riktigt Gott Nytt År framför oss.

Vi ses nästa år med nya spännande artiklar och intervjuer…

Vill du också vara med och bidra genom att skriva artiklar på Dagensanalys.se så är det bara att skicka e-post till oss, ni är även välkomna att annonsera.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Här är Android-apparna som spårar dig utan ditt godkännande