Keymetrics

Videoselfie den nya plattformen för selfievideos

Alla som trodde att Instagram och Snapchat var den givna kanalen för selfievideos, nu kommer Videoselfie den givna sociala mediekanalen för alla roliga selfievideor.

Snart kommer det att lanseras mobil applikation som heter VideoSelfie, vars grundare deltog i 500 Startups accelerator förra året och har fått 1.2 miljoner dollar i startupkapital för sin kommande mobilapplikation som låter dig redigera dina filmer (av dig själv) i realtid. Du kan lägga till olika dekorationer och GIF mm. Och dela allt på en gång i samma publicering.

Läs förklaring av tjänsten av grundaren Oscar Noriega här:
“Video messaging became a super saturated space and we knew we had to differentiate ourselves, so we started investing a lot of time developing our own technologies for motion tracking and face tracking to enable users fast ‘decoration’ of their video messages,” explains co-founder and CEO Oscar Noriega. “Now we want to focus on recording, decorating, editing and sharing, although we keep some basic messaging and community functions.”

Den teknik som främst har företaget byggt tjänsten på har ansiktsspårning och ”motion tracking”, vilket gör att grafik läggs till videor interaktivt genom att detektera rörelse kameran och förflyttningen av huvudet. Användare kan peka på GIF-knappen, välja en bild och sedan konfigurera grundinställningar som gör det möjligt för ansiktsspårning, vilket gör det grafiskt i full storlek, eller ge möjlighet att ändra animeringshastigheten. Då kan man välja ett videofilter och börja spela in, eventuellt även lägga till musik. Appen levereras med sin egen standard transparenta GIF, men det stöder transparenta PNG om du vill lägga till din egen bild i din selfie.

Selfievideo

Resultatet innebär att du kan skapa roliga, korta videoklipp där du kan lägga till saker som morrhår från en kattunge och öron på huvudet på ditt inlägg, du kan ha några dansade katter i GIF hängande bredvid dig, och mycket mer. Du kan sedan dela dessa klipp men vem du vill, även med inbyggd gemenskap på appen. Det är definitivt inte allvarliga saker, men det är ganska kul (och vi vet alla att katter och hundar toppar listan på delade YouTube klipp).

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Rädda både världen och plånboken med en smart termostat