Keymetrics

1 miljard användare för Facebooks messengertjänster

Facebook har nu över 1 miljard användare som använder olika typer av messengertjänster, detta meddelade Facebook igår. Man har passerat 500 miljoner månatliga aktiva användare för Messenger, utöver de 600 miljoner aktiva användare som Facebookägda WhatsApp har. Adderar man dessa två passerar man 1 miljard användare totalt sett.

I Facebooks senaste resultatredovisning, konstaterade Mark Zuckerberg följande “Products don’t really get that interesting to turn into businesses until they have about a 1 billion people using them.” Looks like messaging may have just gotten interesting…

“For now WhatsApp and Messenger remain independent, and we don’t know what kind of an overlap the two have in common users. What we’re marking is that in aggregate Facebook can count over one 1 billion active users across both.”

Gårdagens nyhet med den enorma tillväxten för Messenger, som endast hade 200 miljoner användare i april 2014. Nu tillkännagavs att de passerade 1 miljard månatliga aktiva användare på mobilen av dessa typer av tjänster, detta är en enorm utveckling på 6 månaders tid.

Facebook uppdaterar Messenger någon gång varannan vecka, och detta kommer inte att sakta ner i framtiden snarare tvärtom.

Även om vi har ännu inte sett annonser eller någon form av andra intäkter i Messenger, driver det på alla mobila enheter i hela företagets användande, står annonser i huvudappen för över hälften av hela företagets annonsförsäljning.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Bounce rate
Därför är en hög Bounce Rate inte alltid dåligt