Keymetrics

Yahoo utmanar Whatsapp

Yahoo har förvärvat mobil meddelandehanteringsföretaget MessageMe, som är en Whatsapp-liknande tjänst. MessageMe har tidigare har fått 11, 9 miljoner dollar i finansiering.

Affären skall vara gynnsam för både investerare och för de anställda. Förvärvet innebär att det lilla teamet på 8 personer från MessageMe kommer att gå till Yahoo.

Grundare Arjun Sethi och Justin Rosenthal har lång erfarenhet av digitala tjänster innan de grundade MessageMe. Sethi hade ett företag som heter LOLApps, innan den slogs samman med 6Waves.

Deras nya tjänst MessageMe nådde tidigt en 1 miljon användare och i maj 2013 passerade de 5 miljoner användare endast 2,5 månader efter det att de lanserat tjänsten.

Det är möjligt att MessageMe teamet kommer arbeta med att utveckla en mobil app för meddelandehantering som Yahoo tidigare har byggt på internt, tidigare kallad ”Yahoo Direkt.” Projektet har varit på gång i flera år nu, men det har lidit av förseningar. Det är oklart om Yahoo någonsin kommer att lansera denna applikation, eller MessageMe på något sätt kommer att utvecklas under Yahoos eget varumärke.

Yahoo har för närvarande sin egen mobiltjänst med Yahoo Messenger. Men denna produkt är en kvarleva från en tidigare era av tjänster. Appen är populär utomlands på marknader som Asien och Indien. Yahoo Messenger är dock inte alls populärt i USA, där det för närvarande rankad plats 566 Totalt på iTunes, enligt App Annie.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!