Keymetrics

The Big Five in Social Media?

Frågan om vilka som är de Big Five i sociala medier är lite diffus och varierar beroende på vem man frågar, men här kommer min topp fem lista.

#1. Över halva Sveriges befolkning finns idag på Facebook. Dessa människor lever och delar med sig av sitt liv och lägger en like på sina vänners liv när de lägger upp bilder på frukosten eller något annat vardagligt som står mitt framför deras näsa.

#2. Youtube har en given plats för alla som vill vara en filmregissör för en stund, se bara på PewDiePie som trollbinder miljontals människor, det är den givna spelaren för de flesta om de skall ladda upp en film. Galet stora siffror på nedladdningar av alla möjliga konstiga saker.

#3. För snabba one-liners passar Twitter bäst, men även de har vikt sig för det stora intresset att dela bilder, fler twittrare jobbar mer med bilder i sina tweets. Det är inte i närheten lika stort som Facebook men ett otroligt bra verktyg att fånga kommentarer vid exempelvis events.

#4. Linkedin har tagit den givna positionen för affärsnätverkande. På Linkedin kan du lägga upp din yrkesprofil, en digital CV på sociala medier, samt nätverka och dela saker som man kan ha nytta av i arbetslivet med dina likasinnade.

#5. Instagram är ungdomarnas favorit i sociala medier, De älskar att dela med sig av sina bilder med sitt nätverk.

En sista fråga, kommer bilderna ta över det skrivna ordet inom sociala medier?

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Hur många kunder har du egentligen?