Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

En tjänst till alla som älskar fotbollsstatistik

Här är en tjänst som riktar sig till alla som älskar fotbollsstatistik. Med fritext kan du vaska fram statistik i realtid som sedan visas i snygga grafer och tabeller om nära vad som helst under pågående och tidigare fotbolls-VM. Genom att exempelvis skriva ”average offside per game by team in 2010” får du fram data som visar just hur många offside som dömdes per lag under VM år 2010. Självklart kan du välja hur datan ska presenteras och med verktyget kan du analysera alla matcher under alla fotbolls-VM. På nästa fest är det du som briljerar med fakta om fotbolls-VM.

Tjänsten har tagits fram av Microsoft för att visa hur bra deras Power BI är på att visualisera data samt hur enkelt det är att hantera stora datamängder.

> Testa tjänsten här.

Här är en demo av tjänsten som Microsoft lagt ut på YouTube:

Självklart är inte Google sämre och har även de lanserat fotbollsstatistik i sin sökmotor. Om du skriver exempelvis ”Holland Argentina” får du fram allt du behöver veta om just den matchen.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>