Keymetrics

Kartlägg dina app-användare

Om du vill veta hur en app laddats ned finns det webbplatser som erbjuder analyshjälp. Flera av de bättre kostar pengar (som denna), men de erbjuder då också mer avancerade funktioner som t ex segmenteringsanalyser.

Nöjer du dig med att se hur applikationer rört sig på app-marknaden kan du använda gratisversioner. På sajten AppAnnie kan du få gratis tillgång till basdata vid sidan av köpanalyser, jämföra konkurrenter samt estimera din annonsbudget.

ga_app_analytics

Även Google har en gratis analystjänst för appar som visar nedladdningar, in-app-köp, målgrupper, realtidsrapportering och mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!