Keymetrics

Instagram kommer att bli det största sociala mediet i framtiden

Under de senaste fyra åren har företaget L2 samlat 850 datapunkteröver 5000 olika varumärken för att följa deras digitala fotavtryck”. Baserat på detta gör L2 en serie av framtidsutsikter om hur det digitala kommer att forma ekonomin.

Scott Galloway på L2 säger att Instagram kommer att bli världens mest kraftfulla sociala plattform tack vare dess visuella och mobila rötter. Människor har lyssnat på varandra i tusentals år och har läst ord i hundratals år. Å andra sidan har vi läst grafik i tusentals år, och absorberar det visuella 50 gånger snabbare än ord.

Resonansen av det visuella yttrar sig i Instagrams tillväxt. Den är den snabbast växande plattformen som har 200 miljoner användare och ett engagemang på 1,5 procent, vilket är 15 gånger större än Facebooks 0,01 procent i engagemang.

Galloway säger att en algoritm som som baserar sig på olika communities storlek och engagemang skulle visa att Instagram är den mest kraftfulla sociala plattformen.

Läs hela artikeln på engelska

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
John Ekman och Hanna Westman IAB Sverige
John Ekman utses till årets trendspanare av IAB Sverige