Keymetrics

Fyra framgångssteg för sociala medier

Fokusera på det personliga samtalet först, Effekten kommer senare.

Det magiska på nätet händer när du interagerar med din publik. Tänk på sociala medier som en förlängning av ditt varumärke och en kanal för att få visa upp din personlighet, som ett sätt att få en mänsklig förbindelse med andra människor digitalt. Om dina fans tar sig tid att kommentera dina inlägg, då har de ansträngt sig för att engagera sig i dig. Det är därför viktigt att du då visar dem din uppskattning och svarar och gillar deras kommentarer.

Alla människor har en sak gemensamt – att få synas och att få höras.

Här nedan finner du 4 framgångssteg för sociala medier:

1. Svara på ALLA kommentarer. När någon tar sig tid att kommentera dina inlägg, ska du kommentera tillbaka. Att visa din publik erkännande kommer att göra underverk. Det gör att de känner sig viktiga, vem älskar inte att känna sig viktig?

2. Svara till alla med deras förnamn. Nämn dina fans namn när du svarar, det får dem att må bra och du skapar en personlig och intim relation, samt uppmuntrar till en framtida samverkan med dem.

3. Som med alla kommentarer på dina inlägg, i tillägg till ditt skriftliga svar, rekommenderar vi även att snabb-”Gilla”. Det får dem som har kommenterat dina inlägg att känna att deras synpunkter var värdefulla för dig.

4. Visa dina fans att du verkligen lyssnar på dem. Det är kärnan till hela det interaktiva DNA som sociala medier bygger på. Om du verkligen inte lyssnar på dem som försöker att engagera sig i dina inlägg, kommer det att komma fram förr eller senare att du inte bryr dig eller inte tar dem som följer dig på allvar.

Så kom igång och prova själv. Dessa 4 steg i sociala media kommer inte bara skapa mer empati till dig som person, det kommer även att hjälpa dig att bättre utnyttja dina meddelanden och inlägg till fullo. Du kan faktiskt lära dig något av din publik!

Att hålla kontakten med dina fans och låta dem veta att du har hört deras önskemål, komplimanger och eventuellt klagomål visar att du verkligen bryr dig. Det är ett viktigt steg mot att bygga lojala fans och ett starkt personligt varumärke på nätet!

Ju mer personlig du kan göra upplevelsen, desto bättre…

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Många pratar om det, men få har det