Keymetrics

MMS först i Europa att mäta webb-TV-tittande via appar

MMS, som har sin kärnverksamhet i TV-mätningar, har även mätt webb-TV-tittandet sedan tre år tillbaka. Hittills har mätningen fångat upp tittandet på framförallt datorer, vilket beror på att noggrann mätning av tittartid inte varit möjligt i appar. Detta är numera möjligt och från 1:a juli ingår därför även tittandet från mobila enheter, via appar, i mätningen. Under våren har totalt 13 appar från deltagande medier fått mätkoden installerad och rapporterar nu allt tittande till MMS dagligen.

Just nu är rapporter för app-mätningarna ute hos mediebyråer för test.

Självklart har även MMS tagit fram en egen app för både Android och iPhone så att du alltid kan bära med dig MMS statistik i fickan. Funktioner i app:en inkluderar att kunna välja kanaler och målgrupp, spara favoritsökningar samt kunna dela på Facebook.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
händer som skriver på dator
Så här lägger du till en egen bakgrund i Zoom