Keymetrics

Google har störst effekt på våra liv – Varumärket som har störst påverkan på svenskars liv

Här kommer en topp 5 lista på de mest inflytelserika varumärkena i Sverige enligt en färsk undersökning från Ipsos.

1:a. Etta i Sverige. Etta i världen. Google är överlägset det mest inflytelserika varumärket tack vare att de är innovativa och anses driva utvecklingen framåt. Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Google dagligen och 95% av sökningarna sker genom Google.

2:a. Ungefär hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Unga som gamla diskuterar och delar sina bilder och åsikter online för alla som vill att se.

3:a. ICA är marknadsledande inom dagligvaruhandeln och deras kontinuerliga reklamkoncept gör att ICA alltid finns i konsumentens huvud.

4:a. Trots ökad konkurrens fortsätter SVT att ha Sveriges mest sedda program. 2013 gjorde Melodifestivalen och Kalle Ankas jul att kanalen hade Sveriges 10 mest sedda program under året. Detta tillsammans med lokala nyhetsinslag bidrar till kanalens inflytande då tittarna upplever att det bryr sig om min närhet och samhället.

5:a. VISA är den pålitligaste leverantören av kortbetalningar vilket är viktigt vid ökad E-handel och utlandsresor.

Se topp 10-listan Top10_Infographics 

Läs hela rapporten Most influential brand

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
SEO-tips 2020
SEO-tips 2020