Keymetrics

Stora skillnader i vårt dagliga internetanvändande

Nordicom visar upp de första resultaten från rapporten Mediebarometer 2013. Siffrorna visar bland annat på att det genomsnittliga dagliga användandet av Internet, till skillnad från många andra massmedier, skiljer sig markant beroende på om du är högutbildad eller lågutbildad.

ulrika_facht_color
Ulrika Facht på Nordicom är projektledare för Mediebarometern.

Endast 48 % av befolkningen 9-79 år som är lågutbildade använder Internet en genomsnittlig dag, jämfört mot 85 % om du är högutbildad. Ser man till andra stora medieslag som TV, Radio och Dagstidningar är skillnaderna på användandet mycket mindre om än marginellt mellan dessa grupper. Skillnaderna borde inte bero på tillgången då vi vet att den är hög bland alla olika grupper.

Siffrorna hittar ni här Mediebarometer 2013

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu kommer nästa steg i YouTubes streamingstrategi