Så här fungerar Pinterest som e-handelsplats

Förra veckan annonserade Instagram Instagram: Reklam på ingång i slutet av året att de börjar med reklam som affärsmodell. Nu har reklamen även kommit till Pinterest.

Pinterest, den populära crowdsourcade scrapbooking-tjänsten, blir nu den senaste i raden av sociala medier som inför nya intäktsströmmar för sina annonsörer – men denna gång i form av en köp-knapp. I december förra året presenterade företaget sin första stora reklamsatsning med sina “promote-knappar”

Pinterest, som har drygt 70 miljoner användare – DMR – har länge sagt att de vill hjälpa människor att upptäcka nya saker i den verkliga världen. Och snart kommer alltså deras användare också att kunna shoppa loss på riktigt. (https://blog.pinterest.com/en/buyable-pins). Köp-knappen gör det möjligt för annonsörer – stora och små – att lägga in knappen i valda produkter som leder till direktköp, online eller offline. Hur stor klickfrekvens eller avkastning annonsörerna får det blir är svårt att säga, Pinterest är ganska förtegna än så länge.

Tillsammans med förra årets införande av en funktion för rekommendationer sk. “promotion-pins” blir köp-knappen Pinterests första riktiga satsning på att bygga en global e-handelsplats.

Om du är i USA, kan du se köp-knappen på webben och på din iPhone eller iPad inom ett par veckor. Android och resten av världen får enligt uppgift vänta ett tag till – Pinterest.

Artikeln är skriven av:

annikaenglund

Annika Englund
Growth hacker, marknadsförare och entreprenör med egen mobilstart-up. 
Väldigt engagerad i öppen innovation, digital marknadsföring och jämställd teknikutveckling