17 miljoner kronor i vinst för LRF Medias verksamhet

För fjärde året i rad har LRF Media en ökad omsättning. Resultatet landar på dryga 17 miljoner kronor. Ehandel, som förvärvades för ett tag sedan, ökade med hela 100 procent under året och bidrog till tillväxten.

Det känns bra att kunna visa att vi fortfarande har tillväxt i en hårt pressad mediebransch, säger Ann Henriksson, VD, LRF Media.

“Bakom årets resultat märks bland annat en fortsatt stark prenumerationsaffär, ny säljkraft på annonssidan och en uttalad strategi att växa genom tjänster, partnerskap och kringaffärer. Sammantaget har man en lönsamhet på sex procent, och tillväxt utöver det,” skriver LRF i sitt pressmeddelande.

2020 är det fortsatt högt tempo som gäller. Den nyligen genomförda investeringen i digitala marknadsföringsbyrån Brath ska ge skjuts, liksom en ökad efterfrågan på startupbolaget Skiras digitala spannmålshandel.

Vi har förvärvat bra, och vi tror på fortsatta förvärv och nya tjänster skapade utifrån journalistik och innovation. Samtidigt fortsätter vi förstås att effektivisera där vi kan, säger Pontus Haraldsson.