10 heta trender från Ericsson ConsumerLab

I denna artikel får du ta del av 10 heta trender inför nästa år som tagits fram av Ericsson ConsumerLab. Trender som Ericsson ser är att streaming kommer att bli större än linjär TV, att vi kommer att bli smartare och vilja dela mer samt få ett längre liv genom aktivitet och mer.

1. Streaming blir större än linjär TV
Nästa år kommer att gå till historien då streaming av rörlig bild blir större än linjär TV. Aktörer som Facebook, YouTube och Netflix kommer att övertyga konsumenterna med sitt plattformsoberoende åtkomst till videoinnehåll.

2. Beacons invaderar våra hem
Att ha en sensor som varnar om blomman har för lite vatten eller om du glömde lampan på kommer att bli vardagsmat. Var beredd på att lära dig hur Beacons fungerar.

3. Kommunicera genom tankeöverföring
Ägare av smartphones tror att vi kommer kunna kommunicera med enbart våra tankar år 2020. Visst kan det låta som framtid men redan nu kan du kommunicera med din puls till andra som har Apples nya iWatch. Med iWatch kan du skicka din puls till dina vänner så de kan känna på sin egen handled om du har en hög eller låg puls.

4. Smartare medborgare
Rapporten säger att vi tror att trafikvolymer för kartor och appar som jämför energiförbrukning och kontroll av vattenkvaliteten i realtid kommer att vara mainstream 2020. Dessa appar kommer att göra oss smartare vilket i sin tur kommer att kräva att städerna vi bor i också blir smartare.

5. Vi kommer att hyra ut våra tillgångar i en delad ekonomi
Hälften av alla som äger en smartphone är öppna för idén att hyra ut sina lediga rum, personliga hushållsapparater och fritidsutrustning eftersom det är både enkelt och gör att vi kan spara pengar.

6. Digitala plånboken blir en verklighet
Nära hälften (48 procent) av alla som äger en smartphone säger att de vill använda sin telefon för att betala för varor och tjänster.

7. Integritet är viktigt
Hela 47 procent av alla som äger en smartphone vill kunna betala elektroniskt utan en automatisk överföra sina personuppgifter till butiken och fler än hälften (56 procent) vill att all internetkommunikation krypteras.

8. Vi kommer att få ett längre liv
Med hjälp av aktivitetsappar, smarta armband,  pulsmätare och smarta klockor kommer vi att bli mer informerade om vad som händer med vår kropp.

9. En robot i varje hem
Redan år 2020 kommer varje hem ha sin egen robot som hjälper till med sysslor och håller oss sällskap.

10. Barn driver på utvecklingen av internet
Barn som föds in i den mobila världen med smartphones kommer att förvänta sig att allt är uppkopplat.

> Läs hela rapporten här